Wij geloven in God de Vader, in Jezus Christus zijn Zoon en onze Heer, en in de Heilige Geest. Vanuit dat geloof willen wij dienstbaar zijn aan onze omgeving en aan elkaar.
Je kunt hier alle informatie over onze gemeente terugvinden.
Wij geloven...
GKGenemuiden.nl probeert je zo goed mogelijk van dienst te zijn. 
Je kunt hier alle informatie over onze gemeente terugvinden.
Welkom!

Luisteren en strijden Column Ds. Postma

Wat valt er wat te beluisteren in deze wereld. Overal klinkt er wel geluid, geroep, wordt iets aangeprezen. Neem dit! Doe dat!

Luisteren is een kunst. Waar ik me persoonlijk erg aan kan storen maakte ik afgelopen weekend weer mee. Ik zat bij een orgelconcert. Het laatste akkoord klonk. Zodra de toetsen werden losgelaten begonnen er, dwars door de nagalm heen, al mensen keihard te klappen. Dan heb je niet geluisterd in mijn beleving. Dan kwam je om te klappen in plaats van het echt mee te maken en door te laten dringen wat er nou werkelijk op je af kwam. Het is als een direct ‘amen’ roepen als er iets gezegd wordt….zo snel, dat je er nog niet over nagedacht kán hebben.

Of, als laatste, als je aan een groep kinderen iets verteld…moeten de pauzes tussen de woorden niet enkele seconden duren….want dan maken ze zelf alweer geluid… Nee, dit zeg ik niet om negatief te doen. Wel om onze cultuur een spiegel voor te houden. Wat gebeurd er? Hoe vruchtbaar is het? Of is het een veeg teken….een veeg teken van wat? Een zoveelste herhaling van de geschiedenis op termijn? Doodeenvoudig omdat we niet hebben geluisterd naar de geschiedenis? Natuurlijk, het overkomt ons allemaal wel eens. Je kan niet altijd overal lang over nadenken. En toch wordt 7 maal gezegd tot de gemeente in Openbaring 2 en 3 ‘wie oren om te horen heeft, laat hij luisteren wat de Geest zegt’. Wat zegt de Heilige Geest? Leer       luisteren. Dat werpt vervolgens namelijk ook een ander licht op het strijden. In de eerste plaats zal het strijd geven. Ja, want wat Gods Geest wil is niet altijd waar de wereld op zit te wachten. En in de tweede plaats zal het ook kracht kunnen geven om te strijden, immers, de Geest zei het!?

Laten we elkaar voortdurend zegenen met open oren om Zijn stem, strijdende, te leren verstaan. Want strijden is het. Tijd te nemen om Hem te leren verstaan. Dat gaat niet vanzelf. Maar, staat er achteraan in Openbaring: Wie overwint, zal de kroon des levens ontvangen en te eten krijgen van de Boom des Levens, Jezus Zelf.

Shalom, Imko Postma

 

Share
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Categorie
Laatste berichten