Wij geloven in God de Vader, in Jezus Christus zijn Zoon en onze Heer, en in de Heilige Geest. Vanuit dat geloof willen wij dienstbaar zijn aan onze omgeving en aan elkaar.
Je kunt hier alle informatie over onze gemeente terugvinden.
Wij geloven...
GKGenemuiden.nl probeert je zo goed mogelijk van dienst te zijn. 
Je kunt hier alle informatie over onze gemeente terugvinden.
Welkom!

‘Het oude is voorbij gegaan….zie! het nieuwe is gekomen’    Column Ds. Postma

Wat is oud? Wat is nieuw? Voor je het weet is het nieuwe alweer oud. Een telefoon die je vandaag koopt is morgen, zeker wat software betreft, alweer veroudert. Alleen het leven wat jij en ik leven is altijd bij de tijd. Zeker kan je je ‘ouderwets’ voelen. Dat je niet meer met de tijd mee lijkt te kunnen (of willen) komen. Of juist dat je voorop lijkt te lopen. Maar toch is volgens mij het leven wat je leeft altijd simpelweg in het nu. Wat jij leeft, voelt, doet of spreekt…is nu. Is actueel. Is ‘up to date’.

Paulus doelt bij deze woorden op de mensen die geloven. Die ‘in Christus’ zijn. Voor hen is het oude leven definitief voorbij. Het nieuwe is gekomen.

Ik moet dan denken aan de software die bijna alle apparaten en auto’s aanstuurt. De prestaties van een auto, pk’s, snelheid, zuinigheid, wordt vrijwel geheel bepaald door de computersoftware. Niet zozeer door hoe de auto eruit ziet. Of er roest op zit of iets dergelijks. Zo hebben ook wij met dat we van Christus zijn een nieuwe Geest ontvangen en daarmee is het nieuwe gekomen. Het nieuwe leven met meer mogelijkheden dan ooit. Omdat we alles in Hem nu bezitten, als zonen, als dochters van de Levende.

Dan kan je de beste besturingsprogramma’s hebben op je auto…toch gaat ie nog wel roesten na verloop van tijd. Toch kan een defecte accu eens voor startproblemen zorgen. Als je dat ook constateert in je eigen leven betekent dat dus NIET dat je niet nieuw vanbinnen zou zijn. Net zoals je met een goed afgeregelde auto nog steeds een ongeluk kan maken.

De Heilige Geest is nieuw in jou….maar weet ik Hem wel te vinden en aan te spreken, te gebruiken?

De media en reclame om ons heen is erop gericht onze geest uit te schakelen, zodat we passief met ons lijf en ziel dingen kopen die zij graag willen. Door het geloof mogen we weer leren naar onze geest te luisteren, waar de Heilige Geest in mee wil komen.

Dat vereist regelmatige stille momenten in je leven. Dat vraagt discipline.

Maar de vrijheid die het geeft….. Aan de buitenkant is het van mn auto niet te zien dat ie beter afgesteld, getuned is. Maar in prestaties is ie niet meer te vergelijken met daarvoor.

Dát Geestvervulde leven bidden we elkaar toe in 2018. Sterker nog, dat we daar uit gaan leven. Het nieuwe IS al gekomen.

Shalom,

Imko

 

 

Share
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Categorie
Laatste berichten